EIR of Norway begynner vekstfase og sikrer finansiering på 2,5 millioner kroner

eir-of-norway.jpg

EIR of Norway sikrer 2,5 MNOK i sin første finansieringsrunde. Både Kinesiske og Norske investorer har tatt del i denne tidligfase runden. Norsk Vind, X2 Labs og nHack Ventures er blant de som har investert. Dette sikrer en sterk vekst mot det asiatiske markedet.

Sjømatdelikatesser til Asia

EIR of Norway bygger et kvalitetsmerke for norske sjømatsdelikatesser som skal eksporteres til det asiatiske markedet. Om eksportverdien av norsk sjømat skal øke er det viktig å satse på mer enn laks. Dette har EIR of Norway klare ambisjoner for. Selskapet begynner eksport av nye verdifulle arter.

”Verden generelt og Asia spesielt, ønsker mer high-end sjømat. Vi har stor glede av å kunne fylle dette behovet med sjømatsdelikatesser av ypperste kvalitet fra Norge” sier CEO Vicky Green Samuelsen. EIR of Norway, sammen med partnere slik som Sjømatsrådet, kan forsikre om at ”etterspørselen på det kinesiske markedet er nesten umettelig” forteller Green Samuelsen.

Finansiering på 2,5 MNOK

Siden selskapet ble stiftet etter X2 Labs-programmet ”Ocean Space” i slutten av 2017 har selskapet vokst veldig raskt. De har fått første produkt til markedet og jobber med å utvikle en fullskala verdikjede som strekker seg fra den norske kysten til sluttkunden i Asia. Med sterke resultater, rask fremgang og et enormt potensiale har EIR of Norway nå fått 2,5 millioner kroner i sin første investeringsrunde.

Bak finansieringen står en kombinasjon av kinesiske og norske investorer og et investor lån fra Innovasjon Norge. Blant investorene er Shanghaibaserte nHack Ventures, Stavangerbaserte X2 Labs og Norsk Vind AS. Andre engelinvestorer inkluderer EIRs nye markedsansvarlige og ”China Country Manager” Miranada Jia Engesbak, tidligere toppleder i DNB, Kristine Moe Sirnes, og eier av Ostehuset AS, Toha Holding.

”Vi er veldig glade for å ha en slik sterk sammensetning av engelinvestorer som ser og tror på EIR og visjonen om et voksende digitalt selskap innen norsk Premium-sjømat” sier styreleder, Christian Rangen. ’

Havets Ginseng

EIR of Norway sitt første produkt er ”sea cucumbers”, eller sjøpølse som det heter på norsk . I Kina og Japan representerer sjøpølser både helse og status. Det er en delikatesse som spises i spesielle anledninger, men produktet er også svært populært for sine helsefremmende egenskaper. Navnet "Hai shen" oversettes direkte som havets ginseng og har dype røtter i kinesisk medisinsk tradisjon.

Sjøpølse servert på en gourmetrestaurant i Beijing.    Photo: EIR of Norway

Sjøpølse servert på en gourmetrestaurant i Beijing.    Photo: EIR of Norway

“EIR of Norway teamet viser en imponerende fremdrift i startoppfasen av sin satsing på salg av sjøpølser til Kina. Markedsmulighetene for dette sjømatproduktet er allerede godt bekreftet og EIR of Norway har nå muligheten til å posisjonere seg i dette segmentet som første norske leverandør. Det blir spennende å følge selskapet i neste fase der man vil etablere industrielle løsninger for å sikre tilstrekkelige volumer for kommersiell drift.” forteller økonomidirektør for Skretting og rådgiver for EIR of Norway, Håvard Watne


Sjøpølser er et av verdens dyreste sjømatprodukter og etterspørselen øker. Spesielt i Kina er potensialet kolossalt. EIR of Norway har potensialet til å danne en helt ny industri innen norsk sjømat. Selskapet har jobbet tett med markedet og opplevd stor markedsinteresse fra Sørøst-Asia og Kina. Engelrunden sikrer EIRs neste vekstfase mot nettopp dette markedet.

 

www.eirofnorway.com

 

Contact information

Vicky Green Samuelsen
CEO, Co-Founder
vgs@eirofnorway.com

Bjørn Fjærli
CCO, Co-Founder
bjorn@eirofnorway.com

Christian Rangen
Chairman of the Board
christian@x2labs.io
(+47) 924 15 949

X2 Labs