EIR of Norway utvikler oppdrettsindustrien på Rennesøy, ansetter ”China Country Manager” og Markedsansvarlig

Stavanger, Norway / Beijing, China, 16.04.2018

X2 Labs selskapet EIR of Norway, et ny oppstartet teknologiselskap med fokus på sjømatsdelikatesser utvikler oppdrettsindustrien på Rennesøy og vokser i Kina gjennom ansettelse av en ”China country manager” og Markedsansvarlig (CMO).

EIR of Norway vokser i Kina.    Fra venstre: Miranda Jia Engesbak, Country Manager & CMO, Vicky Green Samuelsen, CEO, sammen med kinesiske samarbeidspartnere.  Bilde: EIR of Norway

EIR of Norway vokser i Kina.  Fra venstre: Miranda Jia Engesbak, Country Manager & CMO, Vicky Green Samuelsen, CEO, sammen med kinesiske samarbeidspartnere. Bilde: EIR of Norway

Oppstartselskap i raskt vekst

EIR of Norway har i dag offentlig erklært sin første ansettelse i 100 % stilling. Rollen av ”Country Manager China” og markedsansvarlig fylles av den erfarne markedssjefen Miranda Jia.

Jia Engesbak har mer en 15 års erfaring innen internasjonal handel og forretningsutvikling hvor hun har jobbet med internasjonale selskaper på vei inn i Kina. I tillegg har hun god erfaring innen gastronomi, hotellindustri og norsk sjømat.

Som ny country manager skal Jia Engesbak lede salgs og markedsføringen av EIR of Norway. Dette innebærer blant annet å utvikle det internasjonale salgsteamet, distribusjonskanaler og strategiske partnerskap.

”EIR of Norway, som ble grunnlagt gjennom X2 Labs-programmet ”Ocean Space”, er det perfekte eksempel på hvordan Norske oppstartselskaper kan adressere det globale markedet. De markerer starten av en ny rekke globale oppstartselskap som springer utfra Norge, spesielt når de tiltrekker seg talenter som Jia Engesbak støtter dette opp betraktelig”, sier styreleder Christian Rangen

 

En ny vekstindustri

“EIR har nå muligheten til å bygge en helt ny industri rundt norske sjøpølser til det Asiatiske markedet - rett her i Rogaland" sier Oddgeir Oddsen, rådgiver for EIR of Norway.

Lite arbeid har tidligere gått inn i utviklingen av en sjøpølseindustri i Norge. EIR of Norway endrer dette. De jobber med strategiske partnere, forskningsinstitusjoner, og kommer til å utvikle seg innen oppdrett, akvakultur og prosessering. Dette er for å kunne skalere produksjon og eksport av norske sjømatsdelikatesser på en bærekraftig måte.

Sjøpølse er et av de dyreste sjømatproduktene i verden, og etterspørselen på verdensmarkedet er økende. Eksportverdien av norsk sjømat var mer enn 90mrd kroner i 2017.  Potensialet er 550 mrd. Det krever at vi utvikler nye verdikjeder og tar i bruk ny teknologi for å kunne høste og produsere mat på en bærekraftig måte. EIR er et glimrende eksempel på nye innovative oppstartsselskap som satser tungt på teknologi og samarbeider tett med våre tunge kompetansemiljøer for å levere nye kvalitetsprodukter til et voksende sjømatmarked” sier Tanja Hoel, Direktør i The Seafood Innovation Cluster

Enorm kinesisk etterspørsel for norske Sjømatsdelikatesser

Med nye handelsforskrifter er det sannsynlig at det kinesiske markedet kommer til å vokse 10 ganger dagens størrelse i løpet av de neste tiåret. Dette er en kombinasjon mellom økt tilgang til markedet, en voksende middelklasse og et sterkt markedsbehov for trygg og sunn sjømat.

”Kina holder på å bli verdens største marked for sjømat i premiumsklassen. Derfor er det vesentlig å sikre en godt erfaren China Country Manager og Markedsansvarlig” sier CEO Vicky Green Samuelsen.

Bygger industrien fra Stavanger, Norge

EIR of Norway jobber med å utvikle en fullstendig verdikjede, fra Rogaland til Sør-Øst Asia, Hong Kong og Kina. ”Vi jobber med å bygge våre prosesseringsfasiliteter på Rennesøy. Dette er første steg mot fullskala akvakultur og oppdrett” sier CTO Torgeir Hausken.

Når dette er operativt kan vi begynne å ansette marinbiologer, produksjonspersonell og selgere, fra hovedkontorene våres i Stavanger”

"Det er veldig spennende med EIR of Norway som vokser så fort og baner vei for en helt ny industri innen norsk sjømat. Jeg ønsker de hjertelig velkommen til Rennesøy Kommune og vi er veldig glade for arbeidsplassene de kommer til å skape. Jeg har stor tro på dette nye selskapet”  Sier Ordfører i Rennesøy, Dagny Sunnanå Hausken 

”Sjømat i premiumsklassen har et sterkt vekst potensiale i Norge og vi er glade for at vi kan introdusere en ny industri fra Stavanger til Kina – verdens største sjømatsmarked” sier China Country Manager og markedsansvarlig, Miranda Jia Engesbak

EIR of Norway prosesseringsfasiliteter på Rennesøy.   Bilde: Vikevåg Båtforening

EIR of Norway prosesseringsfasiliteter på Rennesøy. Bilde: Vikevåg Båtforening

Om EIR of Norway

EIR of Norway er et digitalt sjømatselskap. Selskapet opererer hele verdikjeden fra den norske kysten til asiatiske kapitalsterke kunder. Det første produktet, sjøpølsen, er en delikatesse i Asia og har et globalt marked på $ 2,5 milliarder. Selskapet planlegger også å jobbe med andre premium sjømatprodukter med sterk forventet vekst.  Samtidig har EIR of Norway en digital forretningsmodell som fokuserer på moderne kunder som er kvalitetsbevisste og benytter seg av e-handel.

www.eirofnorway.com

Contact information

Vicky Green Samuelsen
CEO, Co-Founder
vgs@eirofnorway.com

Bjørn Fjærli
Co-Founder
Bjorn@eirofnorway.com

Miranda Jia Engesbak
CMO, Country Manager, China
Miranda@eirofnorway.com

Christian Rangen
Chairman of the Board
Christian@x2labs.io
004792415949

 

X2 Labs