NRK filmer X2 Labs første akseleratorprogram

NRK var  i dag på besøk ved X2 Labs første akseleratorprogram hvor 60 deltakere arbeider i team for å løse problemer presentert av aktuelle samarbeidspartnere. Det hele skjer på Scandic Forus hvor X2 Labs har tatt over deler av hotellet for å evaluere, og re-evaluere, problemer og løsninger over de neste 4 ukene. Dette er det første av 10 pilotprogram som alle omhandler forskjellige tema. Tema denne gang er Smart City, og problemene som skal løses skal passe innenfor dette begrepet. X2 Labs har startet en av Nordens største entreprenørsatsninger og vil være en viktig bidragsyter i omstillingen som kreves i Stavanger-regionen. Deltagerne i Smart City programmet kommer fra varierte bakgrunner. Eksisterende kompetanse anvendes nå på en ny, krevende måte for å skape bedrifter som kan bidra aktivt i globale vekstindustrier. Siden starten på nedgangen i oljeindustrien på høsten 2014 har mange bedrifter i regionen sett seg nødt til å kutte i kostnader, noe som har resultert i en økning i antall arbeidsledige.

Derfor er det nå flere med lang erfaring innen komplekse operasjoner og med sterk teknisk bakgrunn som ikke blir utfordret på sammen måte som de en gang var. Flere av disse ønsker å være med på å skape noe nytt gjennom X2 Labs. NRK har det siste året kjørt en serie som handler om arbeidsledige ingeniører i Rogaland, og var i den sammenheng innom X2 Labs i dag for å følge Narve Endresens omstillingshistorie.

Christian Rangen, styreleder i X2 Labs sier: “Narve Endresen er en personifisering av ingeniørtalentet som nå omstilles mot nye vekstområder i regionen. Det er hyggelig å se NRK følge ham opp som et forbilde for andre i samme situasjon”

X2 Labs