Petter Stordalen investerer i X2 Labs – selskapet Blue Lice

blue lice strawberry million.png

Strawberry Capital, Petter Stordalens investeringsselskap, ønsker å investere 2 millioner kroner i oppstartsselskapet Blue Lice. Blant nesten 2100 konkurrenter kom Blue Lice ut som et av Nordens mest spennende og lovende oppstartsselskap i den årlige Strawberry Millionen. «En uvirkelig opplevelse for livet», sier Karoline Sjødal Olsen i Blue Lice. 

 

Fra Morgendagens Havbruk til Strawberry i Stockholm

Blue Lice ble stiftet under X2 Labs akseleratorprogrammet «Morgendagens Havbruk» i mars 2017. Det unge selskapet utviklet en ny løsning for lakselus, og fikk raskt betydelig oppmerksomhet fra bransjen. 

«Vi så raskt et ungt og meget lovende team som jobbet særdeles godt sammen», sier X2 Labs med-gründer Christian Rangen.  Blue Lice har de siste måneder gått slag i slag, fra internasjonale muligheter i London, norsk bankparter i Sparebank 1 SR-Bank, til første eksterne investorer. Veien mot Strawberry og Stockholm har vært over all forventning.

«Vi har fantastisk tro på teamet i Blue Lice, og alle partnerne som utvikler løsningen», sier Rangen. 

blue lice morgendagens havbruk (2).png

 

Helt sykt

«Dette er den sykeste opplevelsen noensinne! Vi i Blue Lice er stolte over at Petter har tro på vårt konsept», sier Daglig Leder, Karoline Sjødal Olsen.

Olsen kom direkte fra Masterstudier på NTNU, til rollen som gründer og daglig leder i Blue Lice. Sammen med Gry Løkke, Lars-Kristian Opstad og Kjetil Rugland, alle med bakgrunn fra oljebransjen, har hun de siste syv måneder jobbet intensivt med å etablere selskapet i en av Norges store vekstbransjer. Investeringstilbudet fra Strawberry er en attest til jobben som er gjort. 

 

Angriper et 15MRD NOK problem

Blue Lice sikter seg inn mot oppdrettsbransjens utfordringer rundt lakselus. Dette er et økonomisk problem til 15 MRD NOK, samt et betydelig strategisk problem for en bransje i kraftig vekst. Regjeringen har definert oppdrettsbransjen som en av våre nasjonale vekstnæringer og legger opp til en 5 X økning frem mot 2050.

«For å klare dette må bransjen klare å løse dagens luseproblem – og her er Blue Lice perfekt posisjoner», sier Programdirektør Linn S. Jensen. 

 

Kan vi bygge nye vekstbedrifter på bare fire uker? 

Blue Lice er ett av mange gode eksempler på nye bedrifter som kommer ut av oppstartsprogrammet X2 Labs i Stavanger. Fishency Innovation, Alphafish, Ready Steady Crew, Myhatt og Una Gruppen er bare noen av selskapene som har vokst ut av X2 Labs.

Nå i sitt fjerde program, «Havrommet», jobber deltakere fra elleve nasjonaliteter sammen for å utvikle nye, innovative vekstbedrifter rundt fremtidens vekstnæringer. 
«Blue Lice er fantastiske forbilder, og beviser det umulige, nemlig at vi kan bygge nye vekstraketter på bare få uker.

Det har teamet bevist til de grader, nå med kåringen som en av Nordens mest lovende oppstartsbedrifter. Det er bare å ta av seg hatten», avslutter Rangen. 

Les mer i Dagens Næringsliv.

blue lice morgendagens havbruk (3).png


Kontaktinformasjon

Daglig leder
Karoline Sjødal Olsen
+ 47 922 53 542
post@bluelice.no 

Styrets leder
Kjell Erik Drevdal
+47 916 43 552
Kjell.erik@x2innovationcenter.com 

Programdirektør, X2 Labs
Linn Skundberg Jensen
+ 47 926 21 142
Linn@x2labs.io

X2 Labs